Реквизиты для оплаты по кредитным договорам

Кредитні спілки України вимагають негайного рефінансування від Кабінету Міністрів та Національного Банку України для збереження життєздатності 2,5 мільонів українських родин.



9 вересня о 11:00 перед входом до центральної будівлі Кабінету Міністрів України за адресою м. Київ, вул. Грушевського,8 за ініціативою Всеукраїнської Асоціації кредитних спілок військовослужбовців та працівників силових відомств та за підтримки і участі у якості співорганізаторів Національної Асоціації кредитних спілок та ВГО «Український фінансово-кредитний альянс» буде проведено пікетування Кабінету Міністрів України та Національного Банку України. Метою проведення цієї акції є привернення уваги уряду та НБУ до фінансових проблем системи кредитної кооперації та заявлення вимоги щодо якнайшвидшого створення ефективного механізму рефінансування (підтримки ліквідності) для кредитних спілок України.

Вкладники кредитних спілок є повноправними громадянами України, що надали владі кредит довіри, здійснивши вкладення у гривні. В той час влада безвідповідально користується як коштами, так і голосами цих громадян на виборах.
В скрутні часи кризи крупні банки країни отримали допомогу від уряду та НБУ, тоді як кредитні спілки, які створені на засадах взаємодопомоги малозабезпеченим верствам населення, залишилися без будь-якої уваги  та підтримки зі сторони уряду.

В останні пів-року на рефінансування банківської системи витрачено більше 110 млрд. гривень. Допомога кредитним спілкам, яка потрібна у розмірі лише 1 млрд гривень, набагато швидше дасть позитивний економічний та соціальний ефект, оскільки кредитні спілки представляють інтереси більше ніж 2,5 млн. укрїнських родин.

Велика кількість банків належать, або в значній мірі контролюються іноземними структурами, тому в умовах політичної та економічної нестабільності спрямовують кошти за межі України, обезкровлюючи національну економіку. Кредитні спілки зосереджують свою діяльність виключно на території України, що сприяє стабільності економіки країни.

Знецінення гривні стало основним фактором, що спричинив кризу ліквідності у кредитних спілках та спровокувало стрімкий відтік заощаджень. В тому сензі позиція Національного Банку України, що проблеми кредитних спілок та їх членів не є компетенцією Національного Банку, не витримує ніякої критики. Нацбанк у співпраці із Урядом ПОВИНЕН вирішити питання рефінансування для кредитних спілок за для створення адекватної системи підтримки ліквідності.

Ситуація в кредитних спілках за останні пів-року стала критичною. Темпи падіння активів (тобто інтенсивність виплат грошей вкладникам за результатами півріччя сягнули 30%. Тобто із такими темпами через 2 роки кредитних спілок в Україні не буде, при цьому виникне соціальна напруга, оскільки велика кількість членів кредитних спілок втратить свої заощадження.

Сьогодня, ми вийшли під Кабінет Міністрів з єдиною вимогою, щоб на проблеми кредитної кооперації, яка є значущою силою нашої країни останні 18 років, звернули увагу Уряд та НБУ, і визнали необхідність негайних дій по збереженню кредитно-кооперативного руху в країні.

Рефінансування кредитних спілок стане зворотнім кроком Уряду як акту поваги до 2.6 млн. українських  родин.


9 вересня о 11:00
Київ, вул. Грушевського,8
Кабінету Міністрів України

ОПЛАТА КРЕДИТА в КС ПКО

Банківські реквізити кредитної спілки

«Перше кредитне товариство»

для перерахування платежів за кредитами:

Місцезнаходження: 65020, Україна, м. Одеса, вул. Базарна, 104

ЄДРПОУ: 23212644 ,

Банк отримувача: ЮЖНЕ ГРУ ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", м. Одеса

КОД БАНКУ: 328704

р/р 26509054300158

Призначення платежу:

Погашення кредиту по к / д №

(повний номер кредитного договору)

від Прізвище І.Б.