Реквизиты для оплаты по кредитным договорам

Про рефінансування Національної системи кредитної кооперації України



Віце-премер-міністру України

Пропонуємо для прискорення процесів виходу економіки із кризи використовувати національну систему кредитної кооперації, як інструмент для кредитування населення, підвищення споживчого попиту населення й, як наслідок, підвищення прибутковості Державного бюджету.

Національна фінансова система кредитної кооперації (800 потужних кредитних спілок - фінансових установ без участі іноземного капіталу) дозволяє освоювати від 1 млрд. грн. до 20 млрд. грн. на рік державних асигнувань на поворотній основі  із прибутковістю для держави в розмірі до 20% річних. Що дозволить розвивати й використовувати вітчизняні механізми по боротьбі із кризою з мультиплікаційним ефектом по прибутковості самої держави в короткостроковому періоді в розмірі до 50 % від наданого фінансування кредитних спілок. Тобто, дохід держави с нарахуванням податкових надходжень від прокредитованих кредитними спілками підприємців та їх клієнтів має скласти  від 500 млн. грн. до 14 млрд. грн.

Пропонуємо також, для відновлення довіри населення до фінансової системи, вирішити  питання про рефінансування не більше 20-30 проблемних кредитних спілок у розмірі від 100 млн. грн. до 1 млрд. грн. в залежності від того, як буде почувати себе фінансовий ринок на момент виділення коштів державою. Однозначно держава через рік отримує ці кошти с доходу від фінансування здорових потужних кредитних спілок.

Механізм фінансування кредитних спілок може проходити у вигляді надання коштів з Державного бюджету (ст. 77  - Стабілізаційний фонд) через уповноважені банки або об'єднані кредитні спілки, або через спеціальний механізм використання казначейського рахунку Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг.

Контроль над розподілом і зворотністю цих коштів пропонуємо покласти на Державну комісію з регулювання ринків фінансових послуг, КРУ або НБУ чи на інші державні вповноважені органі в залежності від механізму фінансування кредитно-кооперативної системи, наприклад, на Міністерство фінансів або Міністерство економіці.

 Саме такий підхід дозволить розвити суто національні фінансові установи - кредитні спілки, і зберегти багаторічні надбання цих установ (база клієнтів – більше 2,6 млн. членів, суспільні зв’язки, систему філій по всій країни), відродити довіру вкладників взагалі на фінансовому ринку України, і забезпечити притік внутрішніх капіталів в фінансову систему в розмірі 170-180 млрд. грн., що дозволить уникнути позичань від МВФ та залучення інших іноземних інвестицій і  зберегти державі фінансову незалежність.

З глибокою повагою
від імені лідерів кредитної кооперації,
Голова Експертної ради
ВГО «Український фінансово-кредитний альянс»,
Член Експертної ради Комітету з питань фінансів
та банківської діяльності ВР України                                                    

 АЗАРОВ Андрій Святославович

ОПЛАТА КРЕДИТА в КС ПКО

Банківські реквізити кредитної спілки

«Перше кредитне товариство»

для перерахування платежів за кредитами:

Місцезнаходження: 65020, Україна, м. Одеса, вул. Базарна, 104

ЄДРПОУ: 23212644 ,

Банк отримувача: ЮЖНЕ ГРУ ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК", м. Одеса

КОД БАНКУ: 328704

р/р 26509054300158

Призначення платежу:

Погашення кредиту по к / д №

(повний номер кредитного договору)

від Прізвище І.Б.